<zatvori pomoc>

WebYep Pomoc: Meni

Opis

U prozoru za obradu mozete da menjate pojedine delova menija. Mozete da dodajete dnove tacke u meni, da menjate ili brisete postojece, kao i da menjate njihov raspored (cak i kasnije).

Obratite paznju na to da ce sve promene biti vidljive neposredno posle klika na "memorisi", kao i na to da je ovaj postupak nepovratan!

Postupak

Dodavanje nove tacke u meni

Upisite oznaku nove tacke za meni u zato predvidjeno polje u donjem delu i kliknite na "ubaci".

Menjanje takaka u meniju

Selekujte tacku iz liste koju hocete da menjate, upisite novi naziv u za to predvidjeno polje u donjem delu i kliknite na"promeni".

Vazno: Prvo selektujte stari naziv a tek onda upisite novi naziv i ne zaboravite da kliknete na "promeni".

Brisanje tacaka iz menija

Selektujte tacku koju zelite da izbrisete i kliknite na "obrisi". Pojavice se pitanje tipa "Zaista obrisati...?", koje cete potvrditi. Sam postupak brisanja sa web sajta ce biti sproveden tek kad kliknete na "sacuvaj".

Sortiranje menija

Selektujte tacku menija koju zelite da pomerite i kliknite na "gore" odnosno "dole".

Uvlacenje tacaka menija odnostno formiranje podtacaka

Da bi se formirala podtacka u meniju dovoljno je da se taser za pauzu pritisne nekoliko puta (ili da se upise par "_" donjih crtica) pre samog naziva tacke. Znaci, ako naziv jedne tacke u meniju:

umesto

Tacka u meniju

jednostavno

    Tacka u meniju

upisete, dakle nekoliko praznih polja ispred teksta, onda ce ta tacka menija biti uvucena i na taj nacin ce postati podtacka.

Neaktivina tacka u meniju (naslov)

Da bi se formirala neaktivna tacka u meniju koji nece moci da se klikne (da bi se na primer postavio naslov na grupu tacaka u meniju) dovoljno je da se ispred date tacke upise tarabica (#). Znaci, ako

umesto

Tacka u meniju

jednostavno

#Tacka u meniju

upisete, dakle # na sam pocetak teksta, onda ce ta tacka biti neaktivna.

Novi red u meniju

Ako je naziv neke tacke u meniju predugacak i pravi problem u samom izgledu sajta, podelite ga u vise redova na taj nacin sto cete na odgovarajucem mestu (posle crtice za nastavak ili na pocetku reci) upisati "\" (backslash). Znaci, ako upisete

umesto

Jako dugi naziv u meniju

jednostavno

Jako dugi\naziv u meniju

onda ce se posle reci "dugi" pojaviti novi red..

Cuvanje

Kliknite na "sacuvaj",posto ste zavrsili sa promenama u meniju. Posle klika na "sacuvaj" se prozor za upisivanje zatvara i mozete da vidite svoj web sajt sa promenjenim menijem.
(u retkim slucajevima morate u Browser-u da aktuelizujete svoj sajt
)

<zatvori pomoc>
© 2009, Objective Development Software GmbH