<Sluit venster>

WebYep Help: Menu

Omschrijving

Het "Bewerk Menu" venster wordt gebruikt om menu-items toe te voegen en te verwijderen, en hun volgorde of eigenschapen te wijzigen.

Let op: de wijzigingen gaan pas in werking als u op de knop "Bewaar" klikt, maar u kunt ze dan niet meer ongedaan maken!

Gebruik

Een menu-item toevoegen

Om een menu-item toe te voegen, voert u de namen van de items in het tekstveld (onder aan het venster) en klit u op de knop "Voeg toe".

Een menu-item wijzigen

Selecteer het item dat u wilt wijzigen in de lijst, voer een nieuwe naam in in het tekstveld en klik op de knop "Wijzig".

Belangrijk: Selecteer eerst het item dat u wilt veranderen, voeg dan de tekst in en klik op de knop "Wijzig"!

Een menu-item verwijderen

Selecteer het item dat u wilt verwijderen en klik daarna op de knop "Verwijder". Een krijgt een bevestiging te zien ("Item echt verwijderen...?") - klik "ja" om het item te verwijderen. Het item zal pas echt worden verwijderd als u het menu bewaart met de knop "Bewaar".

De volgorde van het menu wijzigen

Selecteer een item en klik op de omhoog/omlaag iconen om het item te verplaatsen.

Submenu's aanmaken

Om een menu-item te wijzigen in een submenu item (indent) plaatst u eenvoudigweg enkele spaties (of underscores, "_") aan het begin van de itemtitle. Als u de naam van een item wijzigt

van

een menu-item

in

een menu-item

door enkele spaties toe te voegen aan het begin van een de naam van een item, zal het item inspringen naar rechts – hoe ver hangt af van het aantal spaties dat u invoegt.

Inactief menu-item (sectie titel)

Om een titel boven een menu sectie (een groep van menu- ofsubmenu-items) te plaatsen, kunt u een inactief menu-item invoegen (die niet klikbaar is) door een hash teken ("#") aan het begin van zijn titel. Dus als je een item-titel verandert

van

Een menu sectie

in

#Een menu sectie

zal het item inactief (niet klikbaar) worden en zal het worden weergegeven als een menu-sectie titel.

Lange menu-item titels opbreken

Als de titel van een item te lang is kan het de weergave van het menu verstoren (bijvoorbeeld door de breedte uit te rekken). Als dit gebeurt, kunt u de items-titels opbreken in verschillende regels door een "\" (backslash) op te nemen in de titel. Dus door de tekst van een menu-item te veranderen

van

Een nogal lange menu item tekst

in

Een nogal lange\menu item tekst

voegt u een regeleinde in na "lange".

Bewaren

Klik na de wijzigingen op de knop "Bewaar". Daarmee maakt u alle wijzigingen permanent en sluit u het bewerkingsvenster. Daarna zal het gewijzigde menu worden weergegeven in uw webpagina.